2019. október 28. és november 1. között, kiencedik alkalommal rendezték meg Frankfurtban a World Alliance for Arts Education Nemzetközi Konferenciát.
Kutatócsoportunkat kolléganőimmel – Popovicsné Molnár Andreával és Pethő Villővel – összesen két szakmai előadással képviseltük, ezenkívül részt vettünk kis- és nagycsoportos worshopok munkájában.
A Művészetoktatási Világszövetség (WAAE) konferenciájának fő célja a kultúra/művészetoktatás fejlődésének kritikus feltárása volt, az UNESCO 2010. évi szöuli programja óta.
45 ország 150 szakértője vitatta meg, hogy tovább fejlődött-e a művészetoktatásban való részvételhez való hozzáférés lehetősége és miként valósultak meg a Szöuli Agenda célkitűzései. A hangsúly az általános iskolai keretek között található művészeti tantárgyak – zene, dráma, vizuális művészetek, tánc – oktatásán volt.
A Művészetoktatási Világszövetsége (WAAE) az alábbi négy társaságot foglalja magában:
  • IDEA (Színház)
  • InSEA (Vizuális művészetek)
  • ISME (Zene)
  • WDA (Tánc)
A rendezvény házigazdája a BVTS (Iskolák Színházi Országos Szövetsége) és a „Schultheater-Studio Frankfurt” volt. A konferencia programjában összesen 60 tudományos előadás hangzott el, Frankfurt belvárosának különböző helyszínein.
A rendezvény zárásaként elfogadásra került a „Művészetoktatásról szóló frankfurti nyilatkozat”.
A szakmai programokat művészeti produkciók színesítették – koncertek, dráma- és táncelőadások.