1993-1996-ig létezett egy Vocalise Énekegyüttes nevű formáció amit főiskolásként négyen alapítottunk (Zalai Gabriella – szoprán, Katona Judit – alt, Szabó Norbert – tenor, Steiler Tamás – basszus). Kezdetekben barokk, reneszánsz később romantikus acapella kamaradarabokat énekeltünk. Judit és Tamás kiválásával került a csapatba Szirtes Edina és Lajos István.

Vocalise

Vocalise

VOCALISE énekegyüttes a klasszikus alapoktól elmozdulva elindult először a spirituálé majd a jazz irányába. Csatlakozott hozzánk egy jazz trió is amivel néhány közös koncert létrejött. Elindultunk az MTV KI-MIT-TUD? című műsorán, ahol sok selejtezőn túljutva tévés közvetítésig jutottunk. Bár a tévés selejtezőn nem jutottunk túl, de felfigyelt ránk Novai Gábor, aki vokálozási lehetőségeket kínált Budapesten. Felléptünk a Margiszigeti Színpadon Fenyő Miklós koncertjén, majd a később a BS-ben a Dolly-Roll koncertjén, amiből CD és televíziós felvétel is készült. 

A legutolsó felállás: Szabó Gabriella (szoprán) – Szirtes Edina (alt), Szabó Norbert (tenor) – Vodala Barnabás (basszus).