IKT Műhely 2014 – forgatás (után)

Túl vagyunk a forgatási napon, mely ugyan fárasztó volt, de nagyon hasznos.
Ahol technika van – márpedig egy IKT környezetben csak az van – ott a technika ördöge is előbb-utóbb felüti a fejét. Ahhoz, hogy az iPad-en folyó eseményekről minél jobb felvételt tudjunk készíteni, ad hoc úgy döntöttünk, hogy az otthon használatban lévő Apple TV-met fogjuk használni.

Ahhoz, hogy a iPad képe továbbítódjon az Apple TV-hez, ugyanazon routerhez kell csatlakozniuk. A közelben lévő tanáriban elhelyezett router-t ugyan tudtuk erre a célra használni, de sajnos az internet elérése szinte a lehetetlennel vált egyenlővé :-((((
Alapvetően az én mobilnetemet használtuk volna, de ez az egyébként nagyon jó minőséget biztosító képátviteli eljárás igényelte egy router beiktatását.
Szerencsére a számítástechnikában ugyanannak a feladatnak az elvégzésére több lehetőség is használható, így improvizáltam egy kicsit. Igyekeztem az online tartalmakat lecsökkenteni, illetve ahol nem lehetett, azokat a részeket utólag rögzítettünk. Szerencsére előző este azt a két youtube-os videót, amit online akartam Nikinek mutatni lementettem!!! Legalább ezzel is időt tudtunk nyerni. Ezen kívül nagyon frappánsan ment minden.

Nagyon jó hangulatban, kreatívan telt az a pár óra, amit együtt töltöttünk. Niki nagyon élvezte az egész felvételt (utólag mondta) és Neki is nagyon köszönöm a felkészülést és kitartást, mint ahogy mentoromnak: Boginak és a Merit Film stábjának minden tagjának személy szerint NAGYON KÖSZÖNÖM a profi hozzáállást, támogatást és munkát.
 





 

Vélemény, hozzászólás?