2016. november 11-12-én került megrendezésre Veszprémben az

I. Mobil eszközök az oktatásban konferencia, amelyen több mint 100 pedagógus vett részt.

cropped-header2

A plenáris előadásokon hallhattuk prof. Kárpáti Andrea (Képességfejlesztés és értékelés mobil infokommunikációs eszközökkel az esztétikai nevelésben ), prof. Molnár Gyöngyvér (eDia: technológiai eszközökkel támogatott értékelés az oktatásban) és prof. Csapó Benő (Az értékelésre alapozott differenciált fejlesztés lehetőségei: a mobil eszközök integrálása a pedagógiai folyamatokba) nagyon tanulságos, informatív és elgondolkodtató előadásait.

A plenáris előadások mellett 47 szekció előadás, egy interaktív workshop és egy könyvbemutató alkotta a konferencia programját.

A Tudományos programbizottság tagjai Fehér Péter, Námesztovszki Zsolt, Abonyi-Tóth Andor, Fodorné Tóth Krisztina, Kőrösné Mikis Márta, Aknai Dóra Orsolya és Czékmán Balázs voltak.

A szekciókból nehéz volt választani, mert számos nagyon érdekes előadás hangzott el, így „szörfözni” kellett a termek között. Ismét nagyon motiváló volt ennyi elhívatott pedagógust együtt látni, bár megjegyzendő, hogy a hasonló rendezvényeken járva számomra úgy tűnik, hogy ez a digitális pedagógiát preferáló közösség, a teljes pedagógustársadalomnak csak egy nagyon szűk rétege.

Az eddigi előadásaimtól eltérően, a gyakorlatban alkalmazható szoftverek és hardverek bemutatását egy elméleti témába ágyaztam bele. Előadásom címe: A MINŐSÍTÉSI RENDSZER POTENCIÁLIS REFORMHATÁSAI A HANGSZERES ZENEOKTATÁSRA ÉS TANÁRKÉPZÉSRE A DIGITÁLIS KOMPETENCIA TÜKRÉBEN.

Akinek a cím felkeltette érdeklődését, a hamarosan megjelenő tanulmánykötetben a többi mellett ezt is elolvashatja.

Külön köszönet illeti a szervezőket: Aknai Dóra Orsolya, Fehér Péter és Czékmán Balázs.

A konferencia részletes programja innen tölthető le.

Sajtóhír: Beharangozó

Veszprém TV híradás