Régóta terveztem már, hogy elhívom a „Szegedi Konziba” volt tanárnőmet: Alföldy-Boruss Esztert. Szerencsére már a tavasszal sikerült egy időpontot egyeztetnünk, ami az év elkezdése után van annyival, hogy mindenki át tudott állni a „nyári időszámításról”, de még a vizsgaidőszak előtt van. November 21-22-ére esett a választás.

Eszter bár nemrégiben tartott kurzust a Zeneakadémián, de akkor aktív résztvevők csak a ZAK-osok lehettek. Szerettem volna, ha növendékeimnek Szegeden nyílik lehetősége arra, hogy egy ilyen „kaliberű” fuvolista kurzusán játszhatnak – közülük többeknek ez az első kurzusélménye volt – és azt gondolom valóban fantasztikus ÉLMÉNY volt ez a két nap.

Az eddigi visszajelzésekből elmondható, hogy nem csak azok „kaptak” nagyon sokat, akik játszhattak, hanem a hallgatók és tanár kollégák is. Alföldy-Boruss Eszter személyisége, tapasztalata, tudása, muzikalitása magával ragadó és számomra példaértékű.

Külön öröm volt, hogy Varga Laura és Lass Zoltán növendékei mellett, Madarassy Rita tanárnő három növendékével is eljött a nyíregyházi konziból, akik közül egy 12-es tanuló játszott is.

Hiszem, hogy ez a két nagyon tartalmas nap, mindenki számára meghozza majd gyümölcsét (előbb vagy utóbb).

20161122_181749

A képen a szegedi fuvolatanszak (Greksa Hanna, Kulcsár Zsófi, Orosz Lili, Tóth Ildikó, Virág Anna, Domján Blanka, Horváth Noémi, Krcsméri Blanka,  Csernák Györgyi, Kristály Orsi, Szécsi Bea) Alföldy-Boruss Eszterrel.